Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

NLP_Vivisvoice-oi-tesseris-symfonies
Από τη σοφία των Τολτέκων
  1. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΜΕΜΠΤΟΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΑΣ

Να μιλάτε με ευθύτητα. Να λέτε μόνο ότι εννοείτε. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το λόγο εναντίον του εαυτού σας ή ως μέσο για να σχολιάζετε άλλους. Χρησιμοποιήστε την δύναμη του λόγου σας προς την κατεύθυνση της Αλήθειας και της Αγάπης.

2. ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

Καμιά πράξη των άλλων δεν γίνεται εξαιτίας σας. Ότι λένε και κάνουν οι άλλοι, αποτελεί μια προβολή της δικής τους πραγματικότητας, του δικού τους ονείρου. Όταν είστε απρόσβλητοι στις γνώμες και πράξεις των άλλων, δεν θα υποφέρετε από αναίτιο πόνο.

3. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Βρείτε το θάρρος να ρωτάτε και να εκφράζετε τις αληθινές επιθυμίες σας. Επικοινωνήστε με τους άλλους όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, ώστε να αποφεύγετε παρεξηγήσεις, θλίψη, δράματα. Με αυτήν και μόνον την συμφωνία, μπορείτε να μεταμορφώσετε εντελώς την ζωή σας.

4. ΔΙΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ

Το καλύτερο που μπορείτε να δώσετε αλλάζει από λεπτό σε λεπτό: θα είναι διαφορετικό όταν είστε υγιείς, διαφορετικό όταν είστε άρρωστοι. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να δίνετε πάντα τον καλύτερο εαυτό σας και θ’ αποφύγετε έτσι την αυτοκριτική, την αυτοτιμωρία και την απογοήτευση.

Βασισμένες στη σοφία των Τολτέκων, οι Τέσσερις Συμφωνίες, μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη ζωή, αντιμετωπίζοντάς την με θάρρος, ώστε να πετύχουμε την προσωπική ελευθερία και την αληθινή ευτυχία.

Κι έτσι ακριβώς συμβαίνει με τις τεχνικές NLP, Time Line Therapy & Hypnosis καθώς η γλώσσα (ο λόγος), η αναγνώριση της αληθινής μας υπόστασης και η παροχή του καλύτερου στον εαυτό μας, αποτελούν τα βασικότερα “εργαλεία” απόκτησης της ευτυχίας.