Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο χρόνος άλλαξε!… εσύ?

NLP vivisvoice_ blog_o_xronos_allakse_esu

Συνηθίζεται κάθε αρχή του χρόνου να κάνουμε απολογισμό κι επαναπροσδιορισμό των στόχων μας για την πορεία της ζωής μας. Μια διαδικασία που λόγω της αλλαγής της χρονιάς, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι θα ήταν –ίσως- καιρός να κάνουμε κι εμείς.

Οι περισσότεροι ξεκινούν με διάθεση για δράση και κυρίως με την πεποίθηση ότι αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική.

Αρκετοί ξεκινούν με την προσδοκία ότι κάθε τι φέτος, θα είναι όντως διαφορετικό!

Πόσοι όμως καταφέρνουμε να πραγματοποιήσουμε, τις αλλαγές αυτές?

Πόσοι μένουμε σταθεροί στις αποφάσεις που παίρνουμε?

Και πόσοι από μας τελικά τις επιτυγχάνουμε?

Μια διαδικασία που κρατάει, όσο και τα χρόνια της ζωής μας… και τα χρόνια περνούν… και ακόμα βάζουμε στόχους που όμως τελικά δεν τους κατακτάμε.

Πόσο αποφασισμένοι είμαστε τελικά? Πόσο σταθεροί ή όχι στην απόφαση αυτή είμαστε? Πόσοι ξέρουμε να θέτουμε στόχους που να επιτυγχάνονται?

Οι ειδικοί στην ψυχολογία λένε, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν έχουν μάθει να θέτουν τους κατάλληλους στόχους για να μπορούν τελικά να τους επιτύχουν. Στην πράξη, αντιδρούν ασυνείδητα, με βάση τις καταγραφές που έχουν και που σίγουρα δεν έχουν τα κατάλληλα εφόδια για την αλλαγή. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα σημεία/κλειδιά για την επίτευξή τους.

Και καθώς συμβαίνει αυτό, αδυνατούν να κάνουν και την αλλαγή. Την αλλαγή που συνέχεια επιζητούν και συνέχεια ψάχνουν. Την κατάλληλη αυτή αλλαγή που θα φέρει την ευημερία στην ζωή τους.

Οι δημιουργεί του NLP έψαξαν και κατέληξαν, ότι κάθε αλλαγή για να επιτευχθεί, χρειάζεται να υπάρχει μια δυνατή εσωτερική προτροπή και μια μοναδική στρατηγική που θα φέρει το ποθούμενο αποτέλεσμα. Μια στρατηγική που αρμόζει σε κάθε άτομο ξεχωριστά, μιας και κάθε άνθρωπος έχει ένα μοναδικό τρόπο σκέψης κι άρα και δράσης.

Με το NLP έχουμε δημιουργήσει ένα σύστημα, που όταν εφαρμοστεί κατάλληλα, καθένας μπορεί να επιφέρει το αποτέλεσμα που θέλει, σε κάθε τομέα στη ζωή του. Ένα σύστημα που έχει αποδείξει την δυναμική του από τη δεκαετία του 70’, σε όλους τους επιτυχημένους ανθρώπους. Λένε ότι κάθε αλλαγή γίνεται μόνο όταν το αποφασίσουμε και κάθε απόφαση μπορεί να είναι το κλειδί της ευτυχίας μας στη ζωή και μόνο όταν αποφασίζουμε την εκμάθηση του συστήματος μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας!