Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κάνε το ασυνείδητο, συνείδηση!

NLP vivisvoice_ blog_kane_to_asineidito_sineidisi

Μέχρι να κάνεις το Ασυνείδητο Συνείδηση, θα καθορίζει την ζωή σου και θα το ονομάζεις “Μοίρα” – Carl Jung

Μια μεγάλη αλήθεια, που τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε πολλοί από μας. Μια αλήθεια για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας, μιας και η δυναμική του ακόμα ανακαλύπτετε από τους ειδικούς. Μια αλήθεια που μέσα από κατάλληλη εκπαίδευση, μπορεί να λειτουργήσει υπέρ μας και να φέρει τα πραγματικά μας θέλω στην επιφάνεια και να καθορίσει έτσι τη «μοίρα» μας.

Ας δούμε όμως το «πώς» λειτουργεί το υποσυνείδητο (ή ασυνείδητο για το NLP):

  • Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρετε για το υποσυνείδητο είναι ότι πάντοτε είναι «ενεργό». Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε εγρήγορση μέρα νύχτα, ανεξαρτήτως από το τι κάνετε.
  • Το υποσυνείδητό σας δεν μπορεί να επεξεργαστεί την άρνηση Εκλαμβάνει όλες τις σκέψεις ως θετικές. Ως εκ’τούτου καλό είναι να λέμε, είμαι «πλούσιος», παρά δεν είμαι «φτωχός»
  • Το υποσυνείδητό χρειάζεται οδηγίες. Απολαμβάνει να εξυπηρετεί/υπηρετεί και χρειάζεται ξεκάθαρες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει. Για να κατευθύνετε το υποσυνείδητό σας, πρέπει να ανοίξετε τους διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στο συνειδητό και στο ασυνείδητο κάτι που με το NLP, Time Line Therapy & Hypnosis το επιτυγχάνουμε.
  • Το υποσυνείδητο ελέγχει το σώμα μας. Το γεγονός της υγείας ή μη, οφείλεται στο υποσυνείδητό μας. Διευθύνει & Διατηρεί το σώμα. Έχει χάρτη/σχέδιο για το σώμα και την επίτευξη της «τέλειας»/απόλυτης υγείας. Συντηρεί την ακεραιότητά του και την αρτιμέλειά του. Π.χ. το άγχος είναι μια προειδοποίηση από το υποσυνείδητο, να εστιάσετε σ’αυτό που θέλετε! Με τις τεχνικές Hypnosis, αντιμετωπίζουμε πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα.
  • Είναι συμβολικό. Χρησιμοποιεί κι ανταποκρίνεται σε σύμβολα. Στο ημισφαίριο αυτό, δεσπόζει η εικόνα, η αναλογία, άρα και η ανάμνηση περιστατικών, καθώς και των διαθέσεων των αισθημάτων που αρχικά της συνόδευσαν. Ο φιλόσοφος Jaspers παρατηρούσε: Μπορεί κανείς να «σκέφτεται» όχι με ρητές έννοιες, αλλά με εικόνες, σχήματα, μύθους, θεούς, τοπία, χρώματα, φυσικά φαινόμενα, με τους όρους της δράσης και του επιτεύγματος.

Αυτά είναι μερικά βασικά χαρακτηριστικά του υποσυνείδητού μας, που για να μπορέσουμε να το καταλάβουμε καλύτερα, χρειάζεται να κάνουμε συνειδητή προσπάθεια, ώστε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δυνατότητές του και να επιτύχουμε συγκεκριμένα και θεμιτά αποτελέσματα στη ζωή μας. Δηλ: Να χρησιμοποιήσουμε τη «γλώσσα» του μυαλού μας, έτσι ώστε να κατορθώνουμε τα αποτελέσματα που εμείς επιθυμούμε. Αυτό πρεσβεύει άλλωστε και το NLP (Νεύρο- Γλωσσικός- Προγραμματισμός).