Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σκέψεις που μας βουλιάζουν

NLP vivisvoice_ blog_skepseis_pou_mas_vouliazoun

«Σταματήστε να ψάχνετε ότι έχετε χάσει, ώστε να μπορέσετε να δείτε τι έχετε»

Κυλώντας στη ροή της ζωής, έρχεται μια στιγμή που κάθε τι που βιώνουμε αντικατοπτρίζει τη σκέψη που έχουμε κάνει πριν το ζήσουμε.

Συνήθως ανακαλύπτουμε για τους άλλους πράγματα που πάντα υπήρχαν μέσα μας.

Τις περισσότερες φορές μένουμε σε σκέψεις και καταστάσεις που μας βουλιάζουν κι αδυνατίζουν την ενέργειά μας, προσφέροντάς μας μια ζωή γεμάτη αμφιβολία, μιζέρια και φόβο. Κι αυτό γιατί η αδικία, η πλάνη και η λάθος σκέψη του «εγώ» μας, αναζητά την επιβεβαίωση και την αναγνώριση.

Τελικά τι είναι πιο ωφέλιμο για όλους? Να μένουμε στη σκέψη της έλλειψης και του τι δεν κάνει ο «άλλος», ή το να επιλέγουμε την αφθονία στο εδώ και τώρα, στο τι ήδη έχω και στο τι θέλω να κάνω εγώ για τη ζωή μου, τελικά?

Θεωρώ πως η πιο υγιή σχέση στη ζωή μας, είναι αυτή που έχουμε με τον εαυτό μας. Κι αυτή η σχέση, μπορεί να ανθίσει μέσα από την επιλογή των σκέψεών που κάνουμε κάθε στιγμή.

Σκέψεις κατωτερότητας, έλλειψης και μη αποδοχής, είναι ικανές να μειώσουν την ευτυχία που δικαιούμαστε να βιώσουμε στη ζωή μας.

Σκέψεις αφθονίας, χαράς, πληρότητας, δίνουν πάντα την αίσθηση της ευφορίας και της αγάπης σε κάθε έκφανση της ζωής! Και τότε μπορεί να γίνει η ζωή μας ολοκληρωμένη, γεμάτη καλά πράγματα για μας και για τους άλλους!

Ας την επιλέξουμε!