Μέρες Άγιες, μέρες γιορτινές

NLP vivisvoice_meres_agies

Μέρες άγιες,  μέρες γιορτινές…

Αναρωτιέμαι ξανά.. για πόσους και ποιους?

Πολλοί συνάνθρωποί μας, ίσως κι εμείς, τις μέρες αυτές μπορεί να νιώθουν θλίψη, μοναξιά ακόμα και πόνο. Κάποιοι άλλοι μπορεί να νιώθουν την αγάπη βαθιά, ακόμα κι αν είναι μόνοι, ακόμα κι αν υποφέρουν. Κάποιοι μπορεί να έχουν καταστραφεί σε ψυχικό, σωματικό ή ακόμα και υλικό επίπεδο. Κάποιοι μπορεί να βιώνουν απώλεια ή και να περνούν αυτή τη στιγμή δύσκολες ώρες….

Αυτό που  νιώθω εγώ, αυτή τη στιγμή (καθώς συνήθως τα συναισθήματά μας πηγάζουν από τις σκέψεις μας), είναι βαθιά θα έλεγα αγάπη και συμπόνια. Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα αν η ευαισθησία που νιώθω οφείλεται στις συγκυρίες της ζωής, όμως σίγουρα ξέρω πως η σκέψη μου και η πρόθεσή μου είναι κοντά σε κάθε ανθρώπινη ψυχή που βρίσκεται ανάμεσά μας και σε κάθε ψυχή που «ταξιδεύει» σε άλλη διάσταση.

Η απώλεια ανθρώπων από δίπλα μας, μόνο ένα μπορεί να δώσει.. την επίγνωση της φθαρτότητας του σώματος και την ανάγκη φροντίδας της ψυχής μας και φυσικά των αγαπημένων μας ανθρώπων.

Η συγχώρεση των λαθών (δικών μας κι άλλων), η ανοχή και υπομονή σε καταστάσεις δύσκολες, η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, το καλό παράδειγμα με τις δράσεις μας, ο σεβασμός και η εκτίμηση των «πραγμάτων» που έχουμε, μπορούν  να φέρουν τα δώρα που επιθυμεί κάποιος. Συνήθως αυτά μπορούν να γεμίσουν τα κενά και να δώσουν την γιορτή στην καρδιά μας, καθώς όλα δημιουργούνται μέσα από αυτή!

Σας εύχομαι από καρδιάς, καλές και γιορτινές μέρες αναγέννησης της ψυχής και της ζωής μας!

 

Καλά Χριστούγεννα με όλη μου την αγάπη!