Καταγραφή… μυστικό επιτυχίας!

katagrafi_mistiko_epitixias

Μόνο γραπτώς μπορεί να εδραιωθεί και να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μας!

Ξεκινάει το 2ο μισό της χρονιάς… με σκέψεις και αναζητήσεις. Όπως συνήθως, αναρωτιέμαι… γιατί όταν αναρωτιέμαι εσωτερικά, βρίσκω απαντήσεις και λύσεις… κι ας μένουν για λίγο τα ερωτήματα αυτά αναπάντητα… η απάντηση βρίσκεται πάντα «εκεί» μέσα μας ή έξω μας. Το σημαντικό είναι πως πάντα έρχεται η απάντηση και η λύση σε κάθε τι που μας κάνει να ανησυχούμε και να αγωνιούμε. Μέσα στις σωστές ερωτήσεις που διατυπώνουμε, πρώτα απ’όλα στον εαυτό μας και μετά στους άλλους, έξω από εμάς, βρίσκουμε την «σωστή» απάντηση. Τη σωστή λύση για μας και για όλους. Ένα είναι σίγουρο: η λύση υπάρχει εκεί πάντα! Και πάντα η σωστή για την συγκεκριμένη στιγμή. Και βρίσκοντας λύσεις, ανακαλύπτεις νέες πτυχές, νέους δρόμους, νέες διεξόδους σε κάθε τι μπλοκαρισμένο και κολλημένο. Κάνουμε ερωτήσεις? Απαντάμε? Απαντάμε γραπτώς? Σχεδιάζουμε σε ένα χαρτί?… γράφουμε?

Αυτό θεωρώ ότι είναι το μυστικό για κάθε λύση! Γραπτή αποτύπωση σκέψεων, αναζητήσεων, προβληματισμών και στόχων! Γραπτώς! Μολύβι και χαρτί… κλασσική μέθοδος για να αναγνωρίσεις το τι υπάρχει εκεί μέσα στο «ασυνείδητο» του εγκεφάλου σου. Του μοναδικού αυτού σύμμαχού σου σε κάθε τι που ψάχνεις! Γιατί αυτό γνωρίζει, έχει όλη την «εικόνα» και φυσικά ξέρει τι είναι το καλύτερο για σένα. Ας το ακολουθήσουμε! Κι αν δεν το έχουμε μάθει αυτό, ας αποφασίσουμε ν’ανοίξουμε μια χαραμάδα στην καθημερινότητα της ζωής μας για να αναπτυχθεί το μεγαλείο της ύπαρξής μας. Εκεί βρίσκεται πάντα η ολοκληρωμένη μας έκδοση. Εκεί βρίσκεται ο σκοπός μας. Γιατί όταν γνωρίζουμε τον εαυτό μας, τότε μπορούμε να ορίσουμε το σκοπό μας!  Η χαραμάδα ανοίγει γράφοντας. Γράφοντας κάθε μέρα. Τι ακριβώς? Σκέψεις!

Σκέψεις που μας θυμώνουν, που μας αναστατώνουν, που μας προβληματίζουν. Σκέψεις που μας φοβίζουν. Σκέψεις που μας έρχονται, χωρίς κριτική διάθεση, απλά… όπως έρχονται… σαν να ξεφορτώνουμε το βάρος του εγκεφάλου μας και της ζωής μας. Σκέψεις που δημιουργούν μια ελπίδα, σκέψεις ευγνωμοσύνης για κάθε τι που έγινε μέσα στη μέρα μας, αλλά και σκέψεις συγχώρεσης του εαυτού μας για κάθε τι που δεν έγινε. Σκέψεις επιθυμίας, ανάτασης, χαράς. Σκέψεις «σαν να» ήμουν ήδη ο άνθρωπος που επιθυμώ. Σαν να είμαι ήδη η «τέλεια» έκδοση του εαυτού μου. Πως θα φερόμουν/στεκόμουν/σκεφτόμουν/αντιδρούσα, αν ήμουν ήδη ο άνθρωπος που επιθυμώ να γίνω?

Γραπτώς!!… μόνο γραπτώς μπορεί να υλοποιηθεί η σκέψη που «πετάει» εδώ κι εκεί.