”Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε… Γινόμαστε αυτό που πιστεύουμε”

NLP vivisvoice_ blog_eimaste_auto_pou_skeftomaste_ginomaste_auto_pou_pisteuoume

Η σκέψη είναι αυτή από όπου αρχίζουν τα πάντα. Κρίνουμε αναλύοντας το αποτέλεσμα των ενεργειών μας ή των ενεργειών των άλλων, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την προέλευση της σκέψης. Οι σκέψεις δημιουργούν την πραγματικότητα! Ως εκ τούτου, ότι σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε γίνεται ο τέλειος καθρέφτης αυτού που γινόμαστε τελικά, και φυσικά της εσωτερικής μας δυστυχίας ή ευτυχίας.

Το άθροισμα των σκέψεών μας, η ψυχολογία καθώς κι ολόκληρη η ύπαρξή μας, εξαρτώνται από αυτές. Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, αλλά όπως μας κάνουν οι σκέψεις μας, που ως επί το πλείστον είναι αρνητικές. Έτσι αυτό που παρατηρούμε είναι αρνητικές καταστάσεις με αποτέλεσμα να χαλάμε την ψυχολογία μας και να αποσυντονιζόμαστε από οποιονδήποτε πραγματικό μας στόχο.

Για χρόνια πιστεύαμε ότι τα γεγονότα κι όχι οι σκέψεις μας, είναι ότι πιο ρεαλιστικό υπάρχει. Αλλά τα πάντα ξεκινάνε από μια σκέψη που δημιουργεί ένα συναίσθημα (συνήθως αρνητικό) και φυσικά καταλήγει σε μια ψυχολογία αρνητική.

Το πιο εύκολο για μας είναι να αφήσουμε τον εαυτό μας να καθοδηγείται από αρνητικές σκέψεις. Όταν τίποτα ή σχεδόν τίποτα καλό δεν φαίνεται να συμβαίνει, είναι τότε ακριβώς που αυτές οι σκέψεις παίρνουν τη μορφή του φαύλου κύκλου, που διατηρεί τη δυσαρμονία μέσα μας κι έξω μας.

Καθημερινά, έχουμε περίπου 70.000 αρνητικές σκέψεις.

Φαίνεται πολύ δύσκολο να δοκιμάσει κανείς να ελέγξει τις σκέψεις του, ιδιαίτερα αν δούμε το πράγμα από αρνητική σκοπιά.

Αν δοκιμάσουμε να σταματήσουμε για λίγα δευτερόλεπτα να σκεφτόμαστε, θα διαπιστώσουμε ότι  είναι πιο εύκολο και καλύτερο το αποτέλεσμα στην ψυχολογία μας, μιας και η «στάση» αυτή επιφέρει πολύτιμα αποτελέσματα στην αισιοδοξία μας και στη διάθεσή μας.

Διαθέτουμε εκ βαθέων, υποσυνείδητα και συνειδητά τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα μας. Κι αυτά μπορούν να εξαχθούν από το υποσυνείδητό μας ανάλογα με την ένταση της πίστης στον ίδιο τον εαυτό μας και ανάλογα την επαφή που έχουμε με την πηγή μέσα μας.

Κάθε ένας από εμάς πιθανόν να έχει φοβερές δυνάμεις μέσα του. Παρόλα αυτά, συχνά επιλέγουμε την αρνητικότητα, την κριτική, τη διαμάχη. Και φυσικά το να είσαι μέσα στην αρνητικότητα είναι μία από τις πιο διαδεδομένες επιλογές στους νόμους του Σύμπαντος που τελικά δεν βοηθούν τίποτα άλλο από τη γέννηση πραγματικών δυσκολιών και μειονεκτημάτων τόσο για μας όσο και για τους άλλους.

Τα πάντα γυρίζουν πίσω σε μας.
Όλα αυτά που εκπέμπουμε στο περιβάλλον μας δηλαδή τις σκέψεις, τα λόγια, τα συναισθήματα, τις επιθυμίες, τα γεγονότα, τα πάντα γυρίζουν πίσω σε μας, παράγοντας σημαντικές επιπτώσεις στο ενεργειακό πεδίο μας.

Επιπλέον, η αρνητικότητα, η επιθετικότητα, η διαμάχη, το μίσος, ο θυμός ακόμη και όταν δεν εκφράζονται αλλά διατηρούνται στο υποσυνείδητο βοηθούν τη σταδιακή μετατροπή τους σε ένα πραγματικό πρόγραμμα αυτοκαταστροφής. Διαπληκτισμοί, κουτσομπολιά, ζήλιες, εκδίκηση και κάθε άλλο αρνητικό συναίσθημα εκπέμπουν ήσυχα μια τεράστια καταστροφική δύναμη που μολύνει το περιβάλλον, μετατρέποντάς το σε μια χωματερή των αντιδραστικών ενεργειακών σκουπιδιών. Μολύνει το περιβάλλον μας, αλλά φυσικά και μας τους ίδιους. Ο πιο ισχυρός καταστροφικός σύνδεσμος με το παρελθόν διατηρείται από μία ασυγχώρητη θλίψη.

Τι πρέπει να γίνει? Δεν καταλήγουν πάντα όλα τα πράγματα όπως τα περιμένουμε.

Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο φόβος, η ανησυχία και το άγχος κάνουν τη ζωή πιο περίπλοκη και να μας κρατούν μακριά από την επιτυχία, από την ορθολογική σκέψη και δράση, μη έχοντας πρόσβαση στις πραγματικές εσωτερικές μας δυνάμεις. Για να είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την κατάστασή μας, τόσο σωματική όσο και ψυχική, πρέπει να αλλάξουμε τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές μας αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μας σχετικά με τα γεγονότα, συνειδητοποιώντας τους μηχανισμούς που μας κάνουν να επιμείνουμε σε ορισμένα είδη αντιδράσεων που προκαλούν την αρνητικότητα στη ζωή μας. Πρέπει να αλλάξουμε τις σκέψεις μας, ή καλύτερα να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε συνεχώς και επιθετικά δίχως να ζούμε στο παρόν, ξεχασμένοι συνεχώς σε ένα παρελθόν που έχει τελειώσει ή σε ένα αύριο που πιθανό να μην συμβεί ποτέ.

Στην πραγματικότητα η θετική σκέψη προέρχεται από την καθόλου σκέψη και από την απαλλαγή κάθε επιθυμίας για σκάλισμα του παρελθόντος ή του παρόντος, μέσα από την κατάθλιψη, την αγωνία και την ανυπομονησία. Καταφέρνοντας έτσι την εσωτερική γαλήνη και βλέποντας με τον τρόπο αυτό, να αποκαλύπτονται όλες τις λειτουργικές λύσεις και μόνο που βοηθήσαμε να ξεμπλοκαριστεί η ενέργεια στο σύμπαν αφού δεν το γεμίσαμε με σκέψεις, που στην πλειοψηφία τους είναι ως επί το πλείστον αρνητικές.

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου τα αισθήματα της ανασφάλειας και της ανησυχίας εμφανίζονται λόγω αυτών ακριβώς των αρνητικών σκέψεων που κάνουμε. Στη συνέχεια, η στάση που έχουμε μπορεί να επηρεάσει την πραγματικότητα. Η στάση του να είμαστε ένας σχετικά σταθερός δεσμός ανάμεσα στις πεποιθήσεις, τα συναίσθημα, και τις τάσεις για δράση μας κατευθύνει με ένα συγκεκριμένο τρόπο προς τους ανθρώπους, τα πράγματα, τις ιδέες ή τα αντικείμενα. Επιπλέον, μερικές φορές, οι πεποιθήσεις μας μπορεί να έχουν ένα ισχυρά ενοχλητικό χαρακτήρα, εάν οι εμπειρίες της ζωής μας ενισχύουν ορισμένες δυσλειτουργικές πεποιθήσεις. Όλα αυτά μπορούν ακόμα και να εμποδίσουν την εξέλιξή μας!

Με τις τεχνικές NLPTime Line Therapy & Hypnosis, η μεταβολή της σκέψης μας, σε πιο θετικές και προσοδοφόρες, είναι ένα από τα κύρια επιτεύγματα μας. Η απαλλαγή από αρνητικά καταστροφικά συναισθήματα, από δυσλειτουργικές πεποιθήσεις που μπλοκάρουν τη ζωή μας καθώς και η κινητοποίησή μας σε πιο θετικές αντιδράσεις, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια ζωή ευημερίας και ανάτασης. Άλλωστε, όλα ξεκινούν από το ασυνείδητο κομμάτι του εαυτού μας και η σύμπλευση του συνειδητού με το ασυνείδητο, δημιουργούν την πολυπόθητη ισορροπία. Η επιλογή μας στην απόφαση της δράσης μας με τις τεχνικές αυτές, αποτελεί την πρώτη μας και κυριότερη δύναμη στην ισχυροποίηση του εαυτού μας και η μονιμότερη κι αποτελεσματικότερη επίτευξη επιτυχίας κι ευτυχίας. Ας την επιλέξουμε γιατί κάθε σκέψη μας αποτελεί την εμπειρία μας κι άρα το πεπρωμένο μας!