Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αυτό-εμπιστοσύνη & διαίσθηση

NLP vivisvoice_ blog_auto_empistosini_k_diaisthisi

Μεγαλώνοντας (λίγο περισσότερο), διαπιστώνω, ότι η περιβόητη έκτη αίσθηση, που αποκαλούμε διαίσθηση,  αποκτά όλο και περισσότερη ισχύ στη ζωή μας. Ισχύ που, προσωπικά τουλάχιστον, δεν είχα συνειδητοποιήσει και που δεν είχα αξιολογήσει κατάλληλα. Περνώντας όμως ο καιρός κι αρχίζοντας να την «ακούω» καλύτερα και κυρίως να την εμπιστεύομαι περισσότερο, παρατηρώ, ότι είναι ικανή να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στη ζωή μου, σε όλους τους τομείς. Διαπίστωσα επίσης, ότι μπορεί να με γλιτώσει από «κακοτοπιές» και να με προφυλάξει από αρνητικές επιλογές. Πολλές φορές αναρωτήθηκα, καταρχάς,  γιατί να μην την είχα ανακαλύψει νωρίτερα και κατά δεύτερον, γιατί να μην την είχα εμπιστευτεί, τις φορές τουλάχιστον που τη αντιλαμβανόμουν. Αυτό που ήταν πραγματικά άξιο για παρατήρηση, είναι το γεγονός ότι δεν την εμπιστευόμουν… τι κρίμα…

Εμπιστοσύνη!… ή μάλλον… Αυτό-εμπιστοσύνη!! Αυτό ήταν το σημείο που διαφοροποιούσε όλη την κατάσταση. Γιατί αν υπήρχε η αυτό-εμπιστοσύνη, τότε, η διαίσθηση καθώς κι άλλα εσωτερικά μηνύματα που λαμβάνει κανείς, θα ήταν ικανή να αναδειχτεί και να αναπτυχθεί μια τέτοια σχέση με το ανώτερο αυτό κομμάτι του εαυτού μας, ώστε κάθε απόφαση και δράση μας να στεφόταν από επιτυχία. Διαπίστωσα επίσης, ότι, ενώ την αναγνώρισα κι άρχισα να της δίνω, δειλά στην αρχή, το χώρο που της αναλογεί στις αποφάσεις μου, αρκετές φορές ωστόσο την αγνόησα…. με αποτέλεσμα, να το μετανιώνω και να τα «βάζω» με τον εαυτό μου, νιώθοντας θυμό κι ενοχές.  Δηλαδή, η μη εμπιστοσύνη, δημιουργούσε επιπλέον αρνητικά συναισθήματα σε μένα, επιβαρύνοντας μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

Έτσι… ένας φαύλος κύκλος ξεκινούσε κι αυτό… γιατί δεν είχα Αυτό-εμπιστοσύνη! Κι εδώ αναρωτιέμαι: τελικά τι κάνει έναν άνθρωπο ικανό να αναπτύξει τα εσωτερικά του χαρίσματα και τι είναι αυτό που μπορεί να αναπτύξει τη δυναμική του στο έπακρο? Από τι θα μπορούσε να επηρεαστεί και να αναδειχθεί? Τι εμποδίζει αυτή την ανάπτυξη? Μέσα στην πορεία της εκπαίδευσης με το Νεύρο – Γλωσσικό Προγραμματισμό και την Κλινική Υπνοθεραπεία, πήρα τις απαντήσεις που χρειαζόμουν. Πήρα τη γνώση και κυρίως την «θεραπεία» μου, ώστε να «ενώσω» τους δυο αυτούς κόσμους που συγκρούονταν και δημιουργούσαν διχασμό μέσα μου.

Δεξί κι αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου μου, άρχισαν να «φλερτάρουν» το ένα το άλλο και μέσα από την πορεία που έχει κάθε σχέση της ζωής μας (ξέρετε: ανασφάλεια, αμφισβήτηση, άντε και να σε παρατηρήσω, για να δω τι θα κάνεις, οκ, καλά τα πάμε, ναι μου αρέσεις, περιμένω να δω αν θα σταθείς όπως πρέπει δίπλα μου… κι όλα αυτά τα σημεία που σκέφτεται κάθε ένας μας σε κάθε σχέση), άρχισαν να συνεργάζονται αξιοθαύμαστα μεταξύ τους. Κυρίως αναγνώρισαν το ένα το άλλο κι άρχισαν να αποδέχονται τις ιδιαιτερότητές τους. Αναγνώρισαν ότι π.χ. το αριστερό μέρος του εγκεφάλου, επηρεασμένο από το «δυτικό» τρόπο ζωής, την επιθυμία για έλεγχο και προβολή, την ανάγκη για υλικά πράγματα, την διάθεση να προβλέπει… κ.α… είχε μια τάση να γίνεται όλο και πιο αγχωμένο… σε αντίθεση με το δεξί μέρος του εγκεφάλου και τον «ανατολίτικο» τρόπο ζωής, την διάθεση για «σύνδεση» με την πηγή, την αποδοχή της ροής, την πίστη στο ωραίο, την πρόθεση για μοίρασμα… κ.α… είχε μια τάση για αγάπη και χαρά… ξεκίνησαν να αναμειγνύουν τα συστατικά τους και να αναπτύσσεται μια πιο ολοκληρωμένη εγκεφαλική λειτουργία, στηριζόμενη στα ταλέντα και χαρίσματα του κάθε ενός μέρους του εγκεφάλου. Μια λειτουργία διαφορετική για το κάθε ένα, στηριζόμενη στην από κοινού δράση και στην ομαδική ανάπτυξη μέσα από το «εμείς» και την εμπιστοσύνη… και τότε είναι ακριβώς, που η διαίσθηση, αυτή η περιβόητη έκτη αίσθηση (να γιατί λέγεται έκτη τελικά!), βρίσκει το κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθεί και να καρποφορήσει!!!

Αυτό-εμπιστοσύνη και διαίσθηση, δημιουργούν ένα νέο μοντέρνο ζευγάρι ανάπτυξης της ζωής μας και της ευτυχίας μας, συνοδευόμενοι από την χαρά, την αγάπη, την ευγνωμοσύνη, την διόραση, τη σωστή λήψη αποφάσεων, τη μοναδική επιτυχημένη δράση που είναι ιδανική για το κάθε άτομο και φυσικά την περίφημη ευτυχία κι επιτυχία!! Πόσο μακριά ή κοντά μπορεί να φαίνονται σε κάποιον όλα αυτά, είναι καθαρά από το πόσο μακριά ή κοντά είναι η επικοινωνία των δυο αυτών κομματιών του εγκεφάλου του. Πόσο αρμονικά ή μη συνεργάζονται και το πόσο έχουν ρίξει τα τείχη ανάμεσά τους, εξαρτάται από το πόσο έχουν αποφασίσει να ενωθούν και να διαχυθούν το ένα μέσα στο άλλο.

Το σίγουρο είναι, ότι οι τεχνικές του Νεύρο – Γλωσσικού Προγραμματισμού και της Κλινικής Υπνοθεραπείας, μπορούν να ανοίξουν διόδους επικοινωνίας μεταξύ των πιο υπέροχων ημισφαιρίων του εγκεφάλου μας. Όλοι αναγνωρίζουν τη δύναμη των μοναδικών αυτών τεχνικών κι όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να ξεκινήσουν την εφαρμογή της στη δική τους ζωή μέσα από την εμπιστοσύνη στο σύστημα που έχουν οι τεχνικές, φέρνοντας συνεχώς και μόνιμα, τα πολύτιμα δώρα στη ζωή τους. Και φυσικά δεν μπορώ να σας πω, κάντε αυτό η κάντε το άλλο, αφού η απόφαση αυτή μπορεί να αναδείξει την ατελείωτη δυναμική της ζωή σας και να φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα στον τομέα που επιθυμείτε και να αποφασίσετε να μην το κάνετε ή να το κάνετε… εσείς αποφασίζετε!