Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αγελάδα που κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα και τη χύνει…

NLP vivisvoice_ blog_agelada_pou_klotsaei

Κάνεις σαν την “αγελάδα που κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα και τη χύνει”, λέμε κάθε φορά που η συμπεριφορά κάποιου, μοιάζει με της αγελάδας που χύνει την καρδάρα με το γάλα, δηλαδή ότι με μια του ενέργεια,  χαλάει όλα όσα έχει κερδίσει από μακρόχρονες προσπάθειες.

Πολλοί άνθρωποι το συνηθίζουν αυτό. Βεβαίως για την αγελάδα μπορεί να μην είναι κακό αυτό, ενώ για τον αγελαδοτρόφο να είναι. Σημασία έχει από ποια σκοπιά βλέπεις την καρδάρα. Το βέβαιο είναι, πως από όποια σκοπιά κι αν το δεις, το γάλα χύθηκε! Δηλ, το απόκτημα του κόπου, πήγε στράφι.

Και η ερώτηση μου είναι? Ποιος είναι ο λόγος που κάποιος σαμποτάρει τον εαυτό του (από τη σκοπιά της αγελάδας) και κάθε φορά στη ζωή του, ασυνείδητα πολλές φορές, σκορπάει τα οφέλη της δράσης του? Τι εσωτερική αμφιβολία, φόβος ή ανασφάλεια, ωθεί τον άνθρωπο αυτό στην καταστροφή κάθε καλού επιτεύγματος? Τι μπορεί να προκαλεί την συμπεριφορά αυτή?

Με βάση το NLP (Νεύρο Γλωσσικό Προγραμματισμό) η συμπεριφορά μας είναι αποτέλεσμα των βαθύτερων αξιών μας, των πεποιθήσεών μας και της ταυτότητάς μας.

Αυτό ακριβώς μπορεί να ανακαλύψει κάποιος μέσω του προγράμματος NLP Αυτοδυνάμωση.

Μπορείτε να βρείτε κι εσείς πως ο λόγος αυτός, μπορεί να γίνει το έναυσμα, ώστε κάθε τι που κάνουμε, να “χτίζει” μια πιο ολοκληρωμένη κι ευτυχισμένη ζωή και να βιώνουμε τις καταστάσεις της  ζωής μας, αποκομίζοντας τα οφέλη τους και για μας και για όλους όσους συμμετάσχουν στις δράσεις μας (και της αγελάδας και του αγελαδοτρόφου).

Σημαντικό να αναγνωρίσουμε πρώτα, σε ποια σημεία αντιδράμε σαν αγελάδα, σαμποτάροντας την ευημερία μας, να αποδεχτούμε αυτή τη συμπεριφορά μας, για να μπορέσουμε να την αλλάξουμε τελικά.

Ας το αποφασίσουμε, καθώς τα “δώρα” που θα αποκομίσουμε είναι ανεκτίμητης αξίας!